top of page

De populariteit van minigraafmachines neemt toe!

Minigraafmachines winnen steeds meer populariteit in de Nederlandse bouwsector, vanwege hun compacte formaat en veelzijdigheid. Deze machines kunnen worden gebruikt voor grondverzetprojecten, van landschapsarchitectuur, tuinieren tot sleuven graven voor het plaatsen van kabels. Deze opkomende markt kent ook een aantal merken en types die steeds meer marktaandeel winnen. In dit artikel worden bevindingen beschreven vanuit onze analyse naar de opkomende trends met betrekking tot bezitten en aanschaffen van minigraafmachines in de Nederlandse markt.Sterke groei in de bouwsector

De omzet in de bouwsector is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met deze groei is ook de vraag naar minigraafmachines toegenomen. De meest bekende merken op dit moment zijn Kubota, Hitachi, Caterpillar, Bobcat en de opkomende merk Sunward. Met talloze beschikbare merken en modellen is er voldoende aanbod, voor zowel nieuwe als gebruikte minigraafmachines. Als adviesorganisatie hebben wij uitgezocht welke merken en types op dit moment, betreft levenscondities, prijs en bouwkwaliteit een belangrijke rol spelen de Nederlandse markt.


Sunward minigraafmachines steeds populairder

Steeds meer Sunward, voornamelijk de type SWE20F lijkt steeds meer marktaandeel te winnen. Kortonderzoek bij verschillende minigraafmachines bezitters, blijkt dat Sunward machines het hoogst beoordeeld worden op het gebied van aanschafprijs, leveringscondities, bouwkwaliteit, comfort, prestatie en aftersales. Deze machines zijn abstract gebouwd volgens de beoordelaars, waardoor weinig componenten zijn gebruikt, dus ook minder onderhoudsgevoelig zijn. Volgens de bezitters concurreren deze machines moeiteloos met de beste Europese en Amerikaanse merken. De top bekende merken lijken dan ook steeds vaker te verliezen op het gebied van prijs, levering en kwaliteit. Zeker in de huidige tijd waarbij leveringsdatum een essentiële rol speelt in deze snelgroeiende bouwsector.


Mogelijke oorzaak van deze snelle groei van Sunward in Nederland

Sunward-minigraafmachines zijn ontworpen met het oog op gemak van de machinist. De machines zijn vooral geoptimaliseerd om in kleinere ruimtes en op gecompliceerde werkterreinen te werken, dit zonder het missen van comfort. Verder hebben veel van de mini Sunward-graafmachines een 'zero tail swing' dit is een verlengde giekzwaai om optimaal te kunnen werken in een krappe werkomgeving. Alle minigraafmachines zijn voorzien van de betrouwbare Japanse Yanmar-motoren. Ook worden premium componenten gebruikt van merken als: KYB, Nachi, Bosch en RexRoth. Kortom, verschillende premium componenten met een betrouwbare Japanse motorblok, in combinatie met het aanschafprijs, leveringsconditie en aftersales lijkt steeds meer het vertrouwen te winnen bij de eindgebruikers.


Tot slot, de Nederlandse consument is het plotselinge prijsstijging nog nooit eerder zo gewend geweest. Hierdoor lijkt het erop dat consumenten steeds vaker naar alternatieven zoeken, zonder het moeten inleveren van kwaliteit en prestaties. Sunward lijkt een ideaal alternatief te zijn tegenover de bekende premiummerken. Deze trend is voor ons merkbaar, en reden genoeg om dit trend de komende maanden verder aandacht te geven.

コメント


Recente berichten
Screen Shot 2018-11-28 at 6.00.33 PM.png
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page